Medlemskap

Du kan bli medlem i Rörstrands båtklubb genom ansökan. Efter att ansökan kommit in och köavgiften blivit betald placeras du i kö efter betaldag.

Vi välkomnar  sökanden som förstår och stödjer idén med en allmännyttig ideell förening som ska främja båtlivet. En medlem förutsätts tillföra kunskap och delta i klubbens arbete. Om du bara söker en båtplats finns Stockholms stads båtplatser. Söker du båtplats och/eller vinterförvaring där du förväntar dig service av olika slag hänvisar vi till en marina (t ex Pampas).

Här finner du ansökningsblankett samt stadgar och andra regler som gäller för medlemmar i Rörstrands båtklubb. - Filerna är i PDF format. Hämta PDF-Reader här.

Ansökan medlemskap

Medlemsavgifter och övriga avgifter 2018 (säsong 18/19)
Medlemsavgifter och övriga avgifter 2019 (säsong 19/20)

Stadgar och vägledningar

Vägledningar är dokument med regler som beslutas av styrelsen och kompleterar klubbens stadgar .

Registrering av personuppgifter

För att kunna bedriva båtklubbsverksamhet måste klubben ha ett medlemsregister och med nödvändighet föra det datoriserat. Det är alltså en förutsättning för medlemskapet - som ju i sig är frivilligt - att behandlar medlemmarnas personuppgifter.

Rörstrands båtklubb, som är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen, använder SBUs medlemsregistersystem BAS för sitt medlemsregister. Registret innehåller uppgifter om medlemmarnas namn, personnummer, adresser, telefonnummer, VHF-anrop, nautiska kompetens, medlemskap och uppdrag i föreningen samt båtar, försäkringar och avgifter. Samma uppgifter kan registreras för den som köar för medlemskap/plats. Registreringen är en förutsättning för att kunna stå i klubbens kö för medlemskap.

Uppgifterna används endast i klubbens och båtlivsorganisationerna SMBFs och SBUs verksamheter samt för utskick av tidningen Båtliv.

Personuppgiftsbehandlingen pågår så länge du är medlem (eller köar för medlemskap). Uppgifterna raderas senast ett år efter att du gått ur. De kan dock sparas under längre tid om klubben har en fordran att bevaka, t ex en obetald medlemsavgift eller en inte återlämnad medlemsnyckel.

Du har rätt att ta del av vilka uppgifter som finns registrerade om dig och att få felaktiga uppgifter rättade. Förfrågningar skickas till styrelsen.