Klubbholmen 59.406298, 17.739497

Rörstrands båtklubbs klubbholme, som egentligen är en udde på Färingsö i Mälaren, är alla medlemmars gemensamma egendom för rekreation och umgänge.

Att holmen inte är en ö utan har landförbindelse med bilväg ända in på tomten är låter kanske inte så sjölivsmässigt. Men i stället erbjuder holmen möjlighet till ett båtliv med tillgång till alla bekvämligheter i 14 000 kvm ostörd mälarnatur med egen sandstrand och bara 13 distansminuter från hamnen.

Två principer har varit vägledande för utvecklingen av holmen. Den ena är att den ska inbjuda till umgänge mellan medlemmarna. Grillen utanför storstugan har plats för minst tio samtidiga grillare och verandan är dryga 100 kvm. Den andra är att även klubbens mindre båtar utan egna sov- och matlagningsmöjligheter ska kunna utnyttja holmen på samma villkor. Det finns ett antal övernattningshytter att hyra och köket är mycket välutrustat.
Bilvägen och buss från Brommaplan på tio minuters gångavstånd gör att olika familjemedlemmar kan komma och åka vid olika tidpunkter och att släkt och vänner kan bjudas ut på middag med bad.

Klubbholmen är belägen på Väntholmen, Svartsjölandet. Buss 317, klicka på www.sl.se När du väl är där, klicka på "tidtabeller", därefter "rulla in "Mälaröarna i "område/trafikslag", för att sedan klicka på "sök".

Det finns inga nyheter idag.