Vårt uppläggningsområde

RBK’s uppläggningsområde (som inom RBK i dagligt tal kallas "varvet") finns på Båtvarvsgränd i den nordvästra viken i änden av Ulvsundasjön. 
 
Uppläggning görs antingen på egen vagn eller på godkända bockar. Med godkända avses att bocken är avsedd för båtens storlek och vikt och har den höjd som krävs. Standardiserade och rekommenderade bockar är Press&Son. (se bild) Dessa behöver inte besiktigas/godkännas innan torrsättning tillåts. Övriga typer måste godkännas. Tyresöbockar godkänns inte.
 
Här följer en kort beskrivning av uppläggningsområdena. Mer detaljer och bestämmelser finner du som medlem under inloggning och filarkiv.
 
Vi torr-/sjösätter på egen slip. Vi har ont om bryggor där det finns någon enstaka sommarplats.
 
På själva uppläggningsområdet finns ett klubbhus som delar vi med MBK Tre Kronor. Det används för möten, kurser och likande. Lokalen är uppvärmd och där finns kaffe/te, micro, toalett och dusch.
 
Kapelltvätt för klubbmedlemmar Klubben har förhandlat förmånligt pris på Kapelltvätt. Logga in för att läsa mer.
Dags för sjösättning! Mindre båtar i slutet på april och större båtar över 2 ton tar vi upp vid två tillfällen i maj. Logga in som medlem för mer detaljer.
Dags för torrsättning! Större båtar över 2 ton tar vi upp vid två tillfällen, lördag den 28/9 och lördag 5/10. Mindre båtar lördag 12/10 och söndag 13/10. Logga in som medlem för mer detaljer.
Båtbottnar ska vara giftsanerade Stockholms stad ställer krav på att alla båtklubbar i staden ska sluta använda biocidbottenfärger (giftfärger) och att alla båtar som har sådana färger ska vara sanerade senast 2020. Skälet är att giftfärger varit förbjudna att använda under lång tid i Mälaren. En del båtar är redan sanerade men många återstår. Enligt reglerna får du bara måla med färger...
Läs mer...