Damsektionen

Damsektionens historia inleds 1957 när behovet blev akut att få intaget av förtäring efter avslutad sjö- och torrsättning att ske under ordnade former. Några år senare introducerades också försäljning till medlemmar av korv, kaffe m.m.

RBK var inte den enda båtklubb som inrättade en damsektion på den tiden, men är nog en av de få som fortfarande har sin sektion kvar och i full verksamhet. Därmed är förmodligen RBK en av de få klubbar som kan erbjuda medlemmarna servering under sjö- och torrsättning samt under rustningshelgerna på våren. Givetvis är också medlemmarna i MBK Tre kronor, som vi delar varvsområde med, välkomna till serveringen!

Namnet Damsektionen har följt verksamheten i alla år och kommer att hänga med i fortsättningen också, om inte annat så av historiska skäl. Detta innebär inte att Damsektionen endast är öppen för kvinnor. Tvärsom är samtliga medlemmar i RBK, herrar som damer, varmt välkomna att ansluta som medlemmar även i Damsektionen. Detta görs enklast antingen via appen ”co-boats”, genom mail till någon i Damsektionens styrelse eller bara genom att muntligen meddela en styrelsemedlem. Det kostar ingenting att vara med men en medlem förväntas vara intresserad av verksamheten och beredd att någon gång hjälpa till i serveringen.

På vårvintern hålls årsmötet under trevliga former, till vilket medlemmarna i Damsektionen kallas.

Serveringen huserade under många år i den s.k. ”Futten” på varvsområdet men har efter åren då tvärbanan byggdes permanent flyttats till Margaretelunds Gård, det äldre huset som ligger i anslutning till varvsområdet.

Sektionen utgör en egen förening inom Rörstrands Båtklubb med inkomsterna från serveringen som enda intäkt. Normalt sett går verksamheten med ett överskott, som används till sådant som är trevligt men kanske inte helt nödvändigt i en båtklubb. Exempel på litet större projekt som Damsektionen finansierat är duschen, bastun, badbaljan och verandan på Klubbholmen.

Beroende på möjlighet och intresse hos de ansvariga, har Damsektionen genom åren också organiserat fester av olika slag. För närvarande inskränker sig ambitionsnivån till sponsring av vissa fester och andra arrangemang inom Rörstrands Båtklubb.

Är Du intresserad är Du varmt välkommen till Damsektionen i Rörstrands Båtklubb!

Kontaktuppgifter till damsektionens styrelse finns i menyn. Du kan också maila genom att klicka Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.